Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güllüoğlu: Erzincan Bizim İçin Önemli

Afet ve acil durumlara ilişkin bölgesel gelişmeleri değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek olan istişare toplantılarına katılmak üzere Erzincan’a gelen Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ı ziyaret etti. Güllüoğlu burada yaptığı açıklamada, Erzincan bizim için önemli şehirlerden bir tanesidir dedi.

Afet ve acil durumlara

Haber: İbrahim Gürler

Vali Arslantaş tarafından Valilik önünde karşılanan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu,  Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından, Valilik makamına geçildi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Güllüoğlu,   ‘‘Erzincan için yapmış olduğumuz İl AFAD Müdürlüğü Binamızın, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü binamızın inşaatını kontrol etmek ve burada ki afet ile alakalı iş ve işlemleri takip etmek üzere buradayız.

ERZİNCAN AFET SAYISI YÜKSEK OLAN BİR ŞEHİR

 Ev sahipliği için sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Erzincan bizim için önemli şehirlerden bir tanesi. Çünkü afet sayısı yüksek olan Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de defalarca deprem olmak üzere afet görmüş bir şehir. Bu yüzden de hem kendi ekibimizin kendi fiziki alt yapımızın iyi olması için, hem de hem Erzincan’ın hem de Türkiye’nin afetlere hazır olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda da bugün burada sadece Erzincan İl Müdürlüğü ekipleri değil Türkiye’nin farklı yerlerinden AFAD İl Müdürlerimizle beraber hem kendi şehirlerinin fiziki alt yapıları hem kendi şehirlerinin çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere buradayız.

ÜLKEMİZE AFETSİZ GÜNLER DİLİYORUM

Tabii hepimize başta ülkemize afetsiz günler diliyoruz. Ancak biz AFAD olarak afetlere hazırlığı sürdürmemiz gerekiyor. Afete hazırlığı ciddi bir şekilde durmadan devamlı olarak devam ettirmemiz gerekiyor. Bunun için de kendi fiziki alt yapımızın sağlam olması gerekiyor. Bu kapsamada iş ve işleyişlerimiz Türkiye’nin her tarafı için devam edecek. Allah bizleri afetlerden korusun. Ancak bir taraftan da basiret ve ferasetle afetlere hazırlanmayı dirençli bir ülke olmayı nasip etsin inşallah dedi.

DÜZCE’DE HANGİ BİR CAN KAYBIMIZ YOK

Düzcede yaşanan Sel felaketi ile ilgili de konuşan Başkan Güllüoğlu,  Ekiplerimiz hem Düzce’de hem çevre illerden olay yerinde çalışıyorlar. Arkadaşlarımızla irtibat halindeyiz. Helikopterlerle jandarmadan ve Genel Kurmay Başkanlığından desteklenen helikopterlerle beraber şu an vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Bazı köy yollarında heyelan ve sel olduğu bilgisi bizde de mevcut. Şuan dediğim gibi ekiplerimiz çalışıyorlar. Ankara’dan da yine merkezden ilgili daire başkanımız ve daire başkan yardımcımız sayın Bakan Yardımcımızla beraber olay yerine intikal ediyorlar. Hamdolsun her hangi bir can kaybımız yok. Bu bizim için önemli bir durum. Ama dediğim gibi olan olayı yaşanan zararları ve zarar gören alt yapıyı tespit çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

ERZİNCAN DEPREM AFETİNE EN HAZIRLIKLI İL

 Erzincan Valisi Ali Arslantaş,  ise konuşmasında “Yaklaşık 2 yıl önce inşaatına başladığımız Binali Yıldırım Bulvarı üzerinde ki Afet yönetim merkezimizin inşaatının geldiği son hali görmeyi, kısa zaman da tefrişatı ile ilgili yapılabilecekleri tespit edip uygulamaya geçirmeyi sağlamak üzere ilimize geldiler. Misafir ediyoruz. Erzincan 1939 yılında, 1992 yılında çok büyük acılar yaşadı. Bu acılardan çıkardığımız derslerle Türkiye’nin şu anda deprem afetine en hazırlıklı ili olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliyorum. Dikine yapılaşmanın olmadığı insanın fıtratına uygun yatay bir şehirleşme ve bu yatay şehirleşmenin yanın da deprem konusunda tecrübeli bir insan topluluğunun yaşadığı bir yer. Malumunuz Düzce’de deprem olduğu zaman ilk kurtarma faaliyetine başlayan 1992 depreminden dolayı buradan oraya göç eden vatandaşlarımızdı. Ben Cenab’ı Allah’tan afetsiz huzur içerisinde bir yaşam temin etmesi için vatandaşlarımıza yardım etmesini temenni ediyorum. Fakat bu temennim afete hazır olduğumuz gerçeği ile de desteklenmiş oldu” diye konuştu