Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taş Yolunda Çalışma Başlatıldı

Dünyanın en zorlu yolları arasında gösterilen ve Kemaliye-Divriği arasındaki göçük nedeniyle ulaşıma kapanan asırlık Taş Yolu'nda çalışma başlatıldı.

Dünyanın en zorlu yolları

Yaklaşık 1 ay önce meydana gelen göçük nedeniyle yol ulaşıma kapanmıştı. Karayolları ekipleri yolda incelemede bulunarak yeniden açılması için çalışma başlattılar. Kemaliye Belediye Başkan Vekili Kamil Gültekin, göçüğün meydana geldiği bölgede çalışan ekipleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Erzincan’da, dünyanın en zorlu yolları arasında gösterilen ve yapımı 132 yılda tamamlanan Kemaliye-Divriği arasındaki Taş Yolu, çok sayıda tünel, viraj ve keskin uçurumlarıyla hem yaya hem de araçla gezinti yapmak isteyen macera tutkunlarını cezbediyor.

Kemaliye (Eğin) ilçesini İç Anadolu’ya bağlamak amacıyla 132 yılda tamamlanan ve iki ay önce meydana gelen göçük nedeniyle kapanan Taş Yolu’nun ulaşıma yeniden açılması için Karayolları 166. İliç Şube Şefliği ekiplerince çalışma yürütülüyor.

Taş Yolunda oluşan göçük nedeniyle ekipler, sarp kayalıklar arasında çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. Arazi koşullarının elverişli olmaması nedeniyle iş makinelerinin giremediği bölgede, çalışmalar insan gücüyle yapılıyor. Çalışmaların önümüzdeki hafta tamamlanması planlanıyor.