Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üzüm Hasadını Akademisyenler Yaptı

Erzincan Valiliği ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi iş birliğinde Uluslararası Erzincan Tarihi Sempozyumuna katılmak üzere Erzincan’a gelen 12 ülkeden, 60 farklı üniversiteden 250 akademisyen Üzümlü ilçesinde üzüm bağlarına girerek üzüm topladılar.

Erzincan Valiliği ve Erzincan

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan ve çevresi tarihine dair yeni tespitleri ortaya çıkarmak, bilimsel konuları yaymak ve tanıtmak amacıyla Erzincan Valiliği ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin himayeleriyle 26-28 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılan Uluslararası Erzincan Tarihi Sempozyumuna katılan 250 akademisyen Üzümlü ilçesinde düzenlenen bağ bozumu etkinliğine katıldılar.

Düzenlenen programa Üzümlü Kaymakamı Enver Yılmaz ve Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı misafirleri kapıda karşıladı.  Erzincan’a bulunana Akademisyenlere

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde yetişen ve Kentin tescilli ürünlerinden olan Cimin üzümünü ve tulum peyniri ikramında bulunulmasının ardından Akademisyenler Üzüm bağlarına girerek hasat gerçekleştirdiler.

Uluslararası Erzincan Tarihi Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Gül, konu hakkında yaptığı açıklamada, ‘‘Bu sempozyum bir ilin, doğal afetler ve beşeri sebeplerden dolayı kaybolmuş geçmişine yapılan bir atıftır. Bir sempozyum dizisinin ilki olan “Uluslararası Erzincan Tarihi Sempozyumu” ilimizin ve üniversitemizin uluslararası alanda saygınlığı ve bilinirliğine katkı sunacak olup, kendisinden sonra yapılması planlanan Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeoloji Sempozyumu’nun da öncüsü niteliğindedir’’ dedi

Prof. Dr. Abdulkadir Gül,  25 Eylül 2019 çarşamba günü müzik etkinlikleri ile başlayan etkinlik . 26-27 Eylül günleri Akademik bildirilerin sunumu yapıldı.   Yapılan sunumların yanı sıra  şimdi burada Üzümlü ilçemizde Bağ Bozumu etkinliğine katıldık. Etkinliklerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

Programa katılan Akademisyenler Cimin Üzümünü dalından toplayıp bolca hatıra fotoğrafı çekildiler.