Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

102 Yıllık Gurur Erzincan'da Coşkuyla Kutlandı

Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. yılı Erzincan’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Belediye Başkanı Bekir Aksun, burada yaptığı konuşmada ‘‘Erzincan’ımız farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, milli mücadeleye can vermiş, ezan dinmesin bayrak inmesin diye kara toprağın bağrına düşmüş yiğitlerin şehridir dedi.

Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun

Haber: İbrahim Gürler

13 Şubat kutlamaları Belediye sarayı önünde ki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır,  Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu Kurmay Başkanı Tuğ General Ali Ekiyor, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Önceki Dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş ve Gaziler Derneği üyeleri, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Askeri birlikler katıldı.

Tören Valilik, 3. Ordu Komutanlığı ve Erzincan Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasıyla başladı. Ardından İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi.

Törende konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun; “ Erzincan’ımız farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Mengücek Gaziye beylik olmuş, Yavuz Sultan Selim Hanı misafir etmiş, milli mücadeleye can vermiş, ezan dinmesin bayrak inmesin diye kara toprağın bağrına düşmüş yiğitlerin şehridir. Dünya tarihinin en kanlı savaşı esnasında işgale uğrayan şehrimiz aziz milletimizin şehrimizde öve tüm yurtta göstermiş olduğu üstün mücadelesi ve bağımsızlık ülküsü sayesinde başarıyla sonuçlanmıştır. Anadolu’da verilen bu mücadele karanlığa ışık olmuş yeni bir kızıl elmaya dönüşmüştür. Samsunda yakılan bağımsızlık ateşi Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta, Anadolu’nun her karışında tutuşmuş Kocatepe’de aleve dönüşmüştür. Aziz milletimizin tek parolası ölürsem şehir kalırsam gazi olmuştur. Tarih sahnesinde bu aziz milletin düşmanı hiç tükenmemiştir. Ata yurdumuzdan Anadolu’ya yola çıkarken atalarımızın terkisine devlet töresini ve bağımsızlık aşkını almış bir ecdadın torunlarıyız.

ERZİNCAN KARDEŞLİĞİN HOŞGÖRÜNÜN ŞEHRİDİR

 Bizler zalime Yavuzca, mazluma Yunusca davranan Yesevi dergâhının Alperenleriyiz.  Mevlana’da hoşgörü, Hacı Bektaş’ı Velide kardeşiz. İşte Erzincan bu kardeşliğin, sevginin, samimiyetinin ve hoşgörünün şehridir. Geçmiştir aldığımız güçle geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 102 yıl önce bu topraklarda topla, tüfekle canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün ilimde, bilimde, teknikte Türk milletine yakışır şekilde vermeliyiz. Yenilikçi, akılcı ve üretken olmak durumundayız. Bu kadim şehrimizde vatan uğruna can vermiş şanlı ecdadımızın emanetine sahip çıkma durumundayız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şahitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bütün Türk yurtlarında hainlerle mücadele eden vatan evlatlarına yüce Allah tan güç kuvvet diliyorum. Tüm hemşerilerimin bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyorum. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.