Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kışın habercisi kestane hem el, hem de cep yakıyor

Soğuk havaların vazgeçilmez sokak tatları arasında bulunan kestane tezgahlarda yerini almaya başladı. Çiği 40- 50 lira arasında satılan kestane, pişmiş olarak 80 liradan işlem görüyor. Kestane kebabın kilo fiyatı 80 liradan satılması nedeniyle, kırmızı et fiyatını geçtiği görüldü.

Soğuk havaların vazgeçilmez sokak
Haber: İbrahim Gürler
Erzincan’da havaların soğumasıyla beraber kış mevsimin habercisi olan kestaneciler ocaklarını yakarak kestane satışına başladılar. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte ocaklarının başında yerlerini alan kestane satıcıları vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Erzincan’da yıllardır bir kültür haline gelen kestane tüketimi soğuk havalarda adeta vazgeçilmez oluyor. Soğuk havaların hissedilmesiyle satışlara başlayan kestaneciler, genellikle satışların akşamları fazla olduğunu belirttiler.
Çoğu yerde olduğu gibi Erzincan’da da kış ve soğuk denilince soba başında kestane pişirmek akla gelir. Keyifli günler Erzincan’da başladı. Kış mevsiminin habercisi diyebileceğimiz kestane Erzincan sokaklarında satılmaya başlandı. Özellikle akşam saatleriyle beraber serinleyen hava da vatandaşı ilgi gösterdiği kestaneler, nostalji havasında tüketiliyor.
Dörtyol’da Vakıflar İşhanı önünde kestane satışı gerçeleştiren Ekrem Öztürk, , havaların serinlemesiyle birlikte kestanenin da satışlarının başladığını belirterek, 20 yıldır kestane satışı gerçekleştiriyorum. Erzincanlılar için sobada kestane kavurmanın ayrı bir öneme sahip olduğunu ancak evlerde eskisi gibi kestane yapılmadığını, bu yüzden de dışarıdan alınıp tüketilmenin fazla söyleyerek, biz burada yaptığımız kestaneyi batı illerine göre daha uygun fiyata satıyoruz dedi.